Международен транспорт

Здравейте, искам да попитам следното: 1.за закупеното гориво в ЕС / Словакия и Германия/ не се издава протокол по чл.117 /фактурите са с ДДС и платени с кт карта/ 2. За монтираната в камиона машинка за тоll collect и платения от нас депозит за нея и за двете имаме фактури следва ли да се издаде протокол. 3. За паркинги и дребни стоки/в частност карта на региона закупена от шофьора / не се самооблагаме с протокол по чл. 117 Благодаря педварително за отговора

5 Comments

 1. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

  Здравейте,
  за монтираната в камиона машина Ви е начислен ДДС? И в издадената Ви фактура става ли ясно по някакъв начин, че машината е монтирана от доставчика Ви?

 2. Отговор Мария

  Да, във фактурата има посочено ДДС и става ясно, че е монтирана от доставчика- имаме договор/В Словакия/.А платеният депозит е без ДДС.

 3. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

  В такъв случай и за тази доставка нямате задължение по закона – мястото и на изпълнение е извън територията на страната (чл. 17 ал.4).

 4. Отговор Мария

  Благодаря Ви. Само да попитам за депозита- той е фактуриран на отделна фактура и пише депозит.Няма ДДС. Необходимо ли е издаването на протокол по чл.117.

Вашият коментар

Email: