Връщане на ДДС при производство на зърно

ЗП излиза на възстановяване на ДДС през декември. Започнал съм процедура по старите правила на закона. През януари пак е на възстановяване. Мога ли с подаването на декларацията да попълня и клетка 81? И ако да то какво да правя с ДДС-то от декември? Всички продажби са само от продажби на зърно собствено производство.

3 Comments

  1. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

    След като условията на чл. 92, ал. 3, т. 2 от закона са налице можете да поискате ускорено възстановяване за данъка от месец януари. Упражняването на това право се извършва с посочване на този данък в кл. 81 от справка декларацията. В случай, че не попълните тази клетка са приложими разпоредбите на чл. 92, ал. 1 от закона. Вижте за повече информация чл. 70, ал. 1 от правилника за прилагане, а също така и тази статия:
    [url=http://zdds.info/dds-2014/2025-vazstanoviavane-na-dds-ot-proizvoditel-na-zarno]Възстановяване на ДДС от производител на зърно.[/url]
    Що се отнася до ДДС за възстановяване от декември – приложими са разпоредбите на чл. 92, ал. 1 от закона.

  2. Отговор anonimous

    Значи когато подавам февруарското ДДС ще попълня кл. 80 с ДДС-то от декември и ще подам приложение 6? А за януари такова приложение не се подава, нали?

Вашият коментар

Email: