Фирма от ЕС наема БГ спедиторска фирма, която наема БГ транспортна фирма получател – Литва

Моля за помощ при следния казус:

 Гръцка фирма \“Х\“ желае да транспортира стока до фирма \“У\“ в Литва и наема българската фирма \“А\“ за спедитор, на която плаща за услугата. Българската фирма спедитор \“А\“ наема друга българска транспортна фирма \“В\“ за превозването на стоката, която от своя страна доставя стоката до фирма \“У\“ в Литва. 

Въпроса ми е следния: След като за транспортирането на стоката от Гърция, българската фирма спедитор \“А\“ наема българска фирма превозвач \“В\“ при издаването на фактурата за услугата между \“А\“  и \“В\“ следва ли да се обложи с ДДС.

В случая е важно да се знае че Гръцка фирма \“Х\“ е заплатила на българската фирма спедитор \“А\“ сума с която се покрива и намирането на транспортна фирма и самия транспорт. Така, че българската транспортна фирма \“В\“ получава заплащането за транспортната услуга от спедитора а не директно от гръцката фирма.   

1 коментар

  1. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

    [url=http://zdds.info/index.php?option=com_chronocontact&chronoformname=transportnastoki]Определяне мястото на изпълнение при доставка на услуга по международен транспорт на стоки[/url]

Вашият коментар

Email: