Износ от държава членка

Здравейте,

Възнамеряваме да закупим стока от Полски доставчик, която ще изнесем директно от Полша в Русия с българския си ЕОРИ номер. Закупената стока по полската фактура ще декларираме като ВОП, а продажбата на руския клиент ще декларираме като износ въз основа на митническата декларация, където ще бъдем вписани като износител. 

Според Вас правилно ли ще бъде отразена тази тристранна операция?

3 Comments

 1. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

  Може би тази статия ще даде отговор на въпросите Ви?
  [url=http://zdds.info/publikatcii/165-dds-pri-tranzitni-prodazhbi]ДДС при транзитни продажби[/url]

 2. Отговор Светла Пехливанова

  Тъй като износната митническа декларация от Полша и вносната митническа декларация в Русия трябва да са на еднаква стойност, ние не жалаем да разкриваме на доставчика и клиента си нашата надценка. В износната декларация трябва българската фирма да е вписана като износител и стоката да пътува с българската фактура към руския клиент.

 3. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

  Разгледаният в статията пример е по-различен от Вашия, но въпреки това би следвало да даде отговор на въпросите Ви, относно третирането на отделните доставки съгласно закона.
  Проверете как точно стоят нещата относно оформянето на износа съгласно полското законодателство.
  Що се отнася до декларацията за внос, оформена в Русия – би следвало тази декларация да бъде изготвена въз основа на фактурата за продажба от Вас към руската фирма, след като основанието за внос е продажбата на стоката от Вас към тях.

Вашият коментар

Email: