Продажба и услуга във Великобритания

Здравейте

Вупросът ми е свързан с намерението ми с развитие на пазара във Великобритания на услуга свързана със подмяна на дограма. Понеже до сега сме работили само на българския пазар и не знам как стоят условията в чужбина.

Как да се формира сделката за да се възползвам от данъчните предимства за да съм конкурентен на техния пазар.

Производството на дограмата е в България а след което транспорт и монтаж при краен клиент физически или юридически.

Знам че има възможност да не се начислява ДДС ако предмете на сделката е свързан с недвижим имот в чужбина – дали  е така. Дали това касае целия процес и ако не на кои етапи може да се начили ДДС 20 % -изискуемо в България и на кое ДДС във Великобритения   което май е 22%. мола за съдейтвие.

Предварително благодаря!

 

1 коментар

  1. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

    Не става особено ясен самият процес на работа в случая – ще наемате ли помещение за целите на извършваната от Вас дейност във Великобритания?
    Що се отнася до самото естество на доставките – от така зададената информация би следвало да се разглеждат като доставки на стоки, които се монтират или инсталират от доставчика. Предвид информацията – би следвало да се регистрирате за целите на облагане с ДДС и там.
    За повече информация и допълнителни уточнения можете да използвате [url=http://zdds.info/index.php?Itemid=98&option=com_chronocontact]формата за контакти[/url].

Вашият коментар

Email: