Транспортна услуга

Фирма /x/ регистрирана по ЗДДС в БГ сключва договор с фирма/y/регистрирана по ЗДДС във Франция, по силата на които фирма  /x/ трябва да купи 2 контейнера и да намери превоз за тях до Александрия. Контейнерите се транспортират от България до Александрия с кораб. БГ фирмата издава 2 фаткури на получателя-Франция.  В едната фактурира закупуването на контейнетите и всички направени р-ди по тях/като транспорт, натоварване на борд и др./ В другата фактурира морското навло до Александрия. Въпросите ми са следните:

1.Какъв вид доставка е това-ВОД ли е  или услуга на територията на ЕО? при условие,че контейнерите не отиват във Франция 

2.Какво е основанието за неначисляване на ДДС при двети ф-ри ?

3.Трябва ли същите да се включат във VIES-дек-я?

4. В кой колони в дневника за продажби трябва да се отнесат?

 

1 коментар

  1. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

    Предвид начина на задаване на въпросите, се опасяваме, че представите ви за дейността на дружеството са погрешни. Вижте за справка глава трета от закона, както и [url=http://zdds.info/index.php?option=com_chronocontact&chronoformname=transportnastoki]това приложение[/url]. Конкретни отговори на поставените въпроси можете да получите като използвате [url=http://zdds.info/index.php?Itemid=98&option=com_chronocontact]формата за контакти[/url].

Вашият коментар

Email: