покупка на стоки от Франция и директен реекспорт за трета страна

Здравейте!

Фирма регистрирана по ДДС в БГ ,купува стоки от Франция от също регистрирана по ДДС фирма там.Стоките ще се изнасят директно за Русия,без да идват в БГ.

Въпросът е трябва ли БГ фирмата да се регистрира по ДДС в Италия и как ще се оформи документално сделката?

Благодаря!

3 Comments

 1. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

  Споменавате Франция, а после и Италия – може би е допусната грешка?
  Ако това е така – вижте тази статия:
  [url=http://zdds.info/publikatcii/165-dds-pri-tranzitni-prodazhbi]ДДС при транзитни продажби[/url].
  Не би следвало да подлежите на регистрация там, но все пак би било добре да проверите как стоят нещата съгласно приложимото във Франция законодателство.

 2. Отговор Моника Илиева

  Да ,допуснала съм техническа грешка.Става въпрос за Италия.
  От прочетеното не разбрах все пак кой ще начисли ДДС.
  Италианската фирма няма да е износител.Купувач от Ит. фирма и износител за Русия е БГ фирмата.И тъй като стоките не идват до БГ,тогава имаме сделка на територията на Италия.В този случай не следва ли регистрация в Италия?

 3. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

  За италианския Ви доставчик подобна сделка би попадала в хипотезите на аналогична на чл. 28, т. 2 от приложимия в България закон разпоредба, поради което размерът на данъка би следвало да е нулев.
  Що се отнася до въпроса за регистрация в Италия във връзка с конкретната сделка, която извършвате – в част от страните членки подобни сделки, отнасящи се за износ на стоки извън Общността не формират задължение за регистрация. Но както вече бе посочено – най-добре проверете как стоят нещата съгласно приложимото в Италия законодателство.

Вашият коментар

Email: