ДДС при посреднически услуги

Здравейте ,

имам следният казус: Българска фирма , регистрирана по ддс посредничи при намиране на клиенти в България , от името и за сметка на италианска фирма / става въпрос за мебели/ . При намиране на клиент италианската фирма издава инвойс на получателя си в България , а плащането на сделката се извършва към посредника и той съответно към италианския доставчик, като си удържа комисионната . Интересува ме начисляваме ли ддс за посредническата услуга към Италия и правилно ли се осъществява плащането към доставчика ? Също така какви документи са необходими при посредника за да докаже осъществената услуга

1 коментар

  1. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

    При условие, че италианската фирма не се счита за установена на територията на страната не би следвало да начислявате данък в издаваната от Вас фактура на основание чл. 86, ал. 3 и във връзка с чл. 21, ал. 2 от закона, а данъкът в случая би бил дължим от получателя.
    Не би следвало да имате проблем относно получаването на суми от името на получателя. Договорът за посредничество би следвало да е напълно достатъчен.

Вашият коментар

Email: