Фактуриране на база Договор

Здравейте,

Има ли някаква законова възможност да се сключи договор с дата 23.01.2012г. за регулярна доставка на стоки във връзка с поддръжката на машини, а фактура да не се издава в момента на предаване на стоките, а веднъж годишно – в случая 31.12.2012 (условно), като в приложена спецификация са описани предадените през годината стоки?

Благодаря!

3 Comments

 1. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

  В случай, че оформите документално нещата така, че да отговарят на случаите, упоменати в чл. 25, ал. 4 от закона – да, би било възможно (като следва да се съобразите и с разпоредбата на чл. 25, ал. 5).

 2. Отговор Aleks_

  Благодаря за отговора!
  Точно този член визирах. В случай, че в договора се уговорят периодични доставки през годината, а плащането бъде [b]дължимо[/b] към края на годината, когато ще бъде издадена и фактурата. Но следва да спазя и някое друго изискаване или клауза, която да е включена в договора?

 3. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

  За каква друга клауза става въпрос? Конкретно по първоначалния въпрос – единственото условие е да оформите документално нещата така, че да отговарят на изискванията на чл. 25, ал. 4. Въпреки това имайте предвид, че по отношение на такъв договор са възможни евентуални (дори и да са неоснователни) проблеми от страна на приходната администрация.

Вашият коментар

Email: