ДДС за спедиторска дейност

Здравейте, имам следния казус.

Имам спедиторска фирма, все още нестартирала дейност, нерегистрирана по ЗДДС, евентуално предстои да се регистрира ако започне дейност.

Имам Немска спедиторска фирма клиент, която търси български превозвач да превозва стоки Гормания-Франция-Германия и е готова да ми плаща по (примерно) 1евро на километър. Ако приемем, че камиона направи 1000км, то аз ще издам фактура към чуждестранната фирма за 1000евро, която фактура е необлагаема с ДДС, нали ?

Понеже аз съм спедитор, и съм намерил подизпълнител (българска фирма, регистрирана по ЗДДС), който да транспортира стоките, и сме се разбрали да му плащам 90 цента на километър, то той как ще ме фактурира ? Дали ще ме фактурира 900 евро + 20% ДДС = 1080евро или има някаква врътка да не се слага ДДС и да ме фактурира само за 900евро с включен ДДС ?

И ако няма такава врътка, мога ли да попитам ако неговия камион е нает под наем и размера на наема се определя по определени(договорени) километри умножени по 90цента, то на този наем начилява ли се ДДС ?

Идеята ми е мога ли да играя ролята на посредник между Немска спедиторска фирма и Български превозвачи ?

Блгаодаря предварително.

1 коментар

  1. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

    Надяваме се, че представите Ви за дейността на дружеството ни не са погрешни. Цената за отговор на така зададените въпроси би започнала от 10 евроцента за всеки от посочените 1000 км.

Вашият коментар

Email: