ФАКТУРА ОТ ЕС ЗА УСЛУГА С ВКЛ.ДДС

Здравейте!

Имам следния въпрос – имаме издаден инвойс от Германия за доработка на машина на доставчика, т.е. услуга, която остава в Германия. В инвойса има включен ДДС 19%. Въпроса ми е как да го включа в дневниците и как да си взема обратно ддс-то, което искат да им платя, защото те твърдят, че ще си го върна?

P.S. Идеята на тази доработка е, че те трябва да ни доставят метални кутии, но машината им не може да ги произвежда и е необходимо да се направи доработка, която заплащаме ние.

Благодаря предварително за отговора!

1 коментар

  1. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

    Възстановяването на платен в друга държава членка данък се извършва по реда и при условията на Наредба № H-9 от 16 декември 2009 Г. за възстановяването на данъка върху добавената стойност на данъчно задължени лице, неустановени в държавата членка по възстановяване, но установени в друга държава – членка на Общността.
    От информацията, която давате обаче не би следвало в издадената Ви фактура да има начислен данък, тъй като същият би бил дължим от Вас на основание чл. 82, ал. 2, т. 3 от закона във връзка с чл. 21, ал. 2.

Вашият коментар

Email: