Корекция на изделие

Извършихме ВОД на наша продукция към клиент от Австрия. Клиентът получва стоката и вижда ,че не е направен един отвор на изделието.На място решават ,че ще оправят пропуска и сега ни изпращат фактура за направените от тях разходи за пробиването на отвора. Как да процедираме с тази фактура?

3 Comments

 1. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

  Би следвало Вие да им издадете кредитно известие, не те на Вас фактура за доставката. Опитайте се да се разберете с тях за това.

 2. Отговор Гинчо Павлов

  Ще опитаме да го направим,но трудно ще се разберем с тях за подобен вариант.Фактурата е без начислен данък.Ако не я анулират-да издавам ли протокол за нея?

 3. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

  Нямате основание за издаване на протокол – услугата попада в обхвата на чл. 21 ал. 2 т. 3 в) и би следвало австрийците да Ви начислят ДДС за нея, което пък би било неизгодно за Вас.
  След като не са начислили данък – по всяка вероятност са декларирали доставката във VIES, и ако Вие не се самообложите, защото нямате основание да го направите – ще се получат разминавания по VIES и ще имате проверка от НАП за това.
  Разберете се с австрийците да си действате както си му е редът – с кредитно за намаляване на данъчната основа на доставката от Ваша страна, а не с фактура, издадена от тях за извършения ремонт.

Вашият коментар

Email: