услуга Испания

Здравейте, фирмата ми (БГ- рег. по ДДС) извършва транспортни услуги на Испанска спедиторска фирма. Испанската фирма ни префактурира резервни части и масла за камионите купени и вложени в Испания без ДДС. Фирмата от която са купени (също Испанска) издава фактура с ДДС на Испанската спедиторска фирма, а тя ги префактурира общо като замяна на нас без ДДС. Правилно ли е това ? Трябва за посочените фактури да се самооблагам с Протокол по чл.117?

3 Comments

 1. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

  Здравейте,
  от инфорацията, която давате би следвало да има начислен данък от страна на испанския доставчик към Вас. Няма задължение за самооблагане тук по реда на глава осма от закона.

 2. Отговор Николай

  Зд. отново, Испанската спедиторска фирма има 1 фактура за купени 2 бр.гуми+монтаж от друга фирма за нашия камион, която е с ДДС в Испания. Тази фактура спедиторската фирма я префактурира на нас общо като замяна с количество – 1 , обща стойност – сумата без ДДС. Другите фактури за масла, резервни части са същите. Длъжни ли сме да се самооблагаме с Протокол? Предварително благодаря.

 3. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

  И въз основа на допълнителната информация би следвало да има начислен данък от страна на испанския доставчик към Вас, и не би следвало да се самооблагате тъй като получените от Вас доставки са извън обхвата на глава осма от закона.

Вашият коментар

Email: