ДДС за доставка на услуга без редовен документ

Здравейте, Нашата фирма се занимава с разработка на компютърни игри.

През м. 01.2011 г. закупихме чрез PAYPAL една електронна игра (online). Фирмата от която е закупената играта е английска (direct2drive.co.uk). Но единствения документ, който сме получили за сделката е разписка, издадена от PAYPAL. Има описание на сдлеката, стойност, името на доставчика на услугата (само това) и адреса на PAYPAL. Липсва ДДС номер, данни за нашата фирма. Не мога да се преборя за друг документ. Следва ли да издавам протокол по чл. 117 при това положение, да самоначислявам ДДС и да ползвам данъчен кредит. Ако отг. е ДА, то закъсняла ли съм ако издам прот. с дата от м. 02.2011 и го вкл. в дневниците за м. 02.2011. Тази разписка е с дата 18.01.2011 (датата на плащането). Предварително Благодаря за отговора.

3 Comments

 1. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

  Здравейте,
  добре би било да се сдобиете и с фактура за доставката. Paypal-акаунтът Ви фирмен ли е?
  Би следвало да се самообложите за получената услуга. Не сте в нарушение, в случай че издадете протокол с дата м. февруари, спазвайки 15-дневния срок. Относно правото на данъчен кредит – вижте чл. 71, т. 2 от закона.

 2. Отговор Евгения Славова

  Оказва се, че Paypal-акаунтът не е фирмен. Направена е регистрация на името на управителя, на адреса на фирмата. Ако след това уточнение се изисква издаване на протокол за самооблагане, то протокола ще издам на името на доставчика и ще го въведа с 15 деветки. Нали така?

 3. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

  Ако смятате да отразите счетоводно въпросната покупка – да, би следвало.

Вашият коментар

Email: