ддс и самолетни билети

Здравейте, българска фирма нерегистрирана по ддс има сключен комисионен договор за продажба на самолетни и автобусни билети. Фирмата с която е сключен договорът е от държва членка в ЕС. Следва ли фирмата задължително да се регистрира по ддс или ще се регистрира след като достигне задължителият оборот. Продажбата на билети се осъществява в българия.

3 Comments

 1. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

  Здравейте,
  какви са условията на този договор?
  Конкретно по въпроса Ви – бихте могли да погледнете чл. 97а от закона.

 2. Отговор cveta

  благодаря за насоките но не става много ясно от този чл. дали наистина трябва да се регистрираме или не. моля отговорете ми по конкретно. Като допълнение мога да кажа че ние продаваме от наше име и за наша сметка на трети лица. Т.е ползваме само лиценза на румънската фирма. Ние закупуваме билетите, те ни пускат фактура за закупените билети и след това ги продаваме от наше има. дано това ви ориентира. Благодаря предварително.

 3. Отговор ЗДДС Инфо ЕООД

  Няма как да бъде даден конкретен отговор без допълнителни уточнения от Ваша страна.
  Споменавате комисионен договор, а после правите следното уточнение: \“ние продаваме от наше име и за наша сметка на трети лица\“. Може би по-скоро имате предвид случаите на доставки, разглеждани в чл. 127 от закона?
  Бихте ли уточнили също така и дали румънската фирма се счита за установено на територията на България лице по смисъла на § 1, т. 11 от Допълнителните разпоредби на закона?

Вашият коментар

Email: